Spring naar content
 • Aantal members: 18009
 • Nieuw deze maand: 9
 • Nu online: 0

Hoe werkt het?

Hieronder lees je een beschrijving van alle functies die je op deze site kunt gebruiken.

Mijn inschrijving
Mijn vrienden

Mijn matches
Zoeken
Clubs/groepen
Prikbord

Chat
Mail
Mijn adresboek

Links


MIJN INSCHRIJVING

Bekijken
Met de knop bekijken kun je jouw eigen profiel bekijken, zoals ook anderen die zien. Ben je niet helemaal tevreden, dan kun je onderaan op ‘Wijzigen' klikken. Je krijgt dan een scherm waar je een keuze kunt maken welk onderdeel van je profiel je wilt wijzigen. Ben je tevreden dan klik je op "Opslaan". Het is ook mogelijk je profiel te printen.

Wijzigen
Via ‘Mijn inschrijving' kun je jouw profiel wijzigen. Je krijgt een overzicht van alle profielen waar je in kunt wijzigen. Achter elk profiel staat ‘wijzigen' en ‘verwijderen' of ‘aanmelden' als je dat profiel nog niet hebt ingevuld.

Nieuw profiel maken
Je kunt altijd een tweede sport profiel maken. Je vult dan een nieuw beweegprofiel in en een nieuw matchprofiel. Je persoonlijke gegevens blijven gelijk en worden automatisch aan het nieuwe profiel gekoppeld.

Een club/groep starten
Een club oprichten gebaseerd op je eigen voorwaarden kan via ‘een club starten'. Met het startformulier beschrijf je de soort club, wat je ervan verwacht, voor welke mensen de club bedoeld is, hoeveel members je minimaal en maximaal in de club wilt hebben en wanneer de club vermoedelijk van start gaat.

Mijn instellingen
Je kunt uit drie mogelijkheden kiezen voor het inloggen:

 1. Zonder intikken naam en wachtwoord
  Als je een eigen computer tot je beschikking hebt, is dit een handige optie.
 2. Alleen mijn wachtwoord intikken
  Heb je een computer die voor gemeenschappelijk gebruik is, kies dan voor deze inlogoptie
 3. Altijd mijn naam en wachtwoord intikken
  Gebruik je een computer bij een instelling of bibliotheek, kies dan voor deze optie. Zo blijft je privacy gewaarborgd.

Uitschrijven
Uitschrijven betekent dat je, je definitief afmeldt bij Beweegmaatje. Je kunt dit doen door in ‘Mijn inschrijvingl' op de knop ‘Mijn instellingen' te klikken. Je wordt dan direct uit het systeem verwijderd. Als je op een later moment weer wilt deelnemen, zul je een nieuw profiel moeten invullen. Bij uitschrijven worden alle emails die zijn verstuurd ook verwijderd bij de members die een mail van je hebben ontvangen.

Verbergen
Verberg je profiel als je een periode weinig tijd hebt of met vakantie bent. Andere deelnemers kunnen u dan ook niet meer mailen. Op deze manier kunt u voorkomen dat men tevergeefs wacht op een mail antwoord van u. U kunt uw profiel verbergen door in het menu ‘Mijn profiel' op ‘Verbergen' te klikken.

Zichtbaar maken
Een verborgen profiel kun je iedere keer als je inlogt weer zichtbaar maken door op het woord ‘zichtbaar' te klikken. Deze functie vindt je ook in het menu ‘Mijn inschrijving' en vervolgens 'mijn instellingen' onder ‘Zichtbaar maken'.


MIJN VRIENDEN

Met deze knop kun je op een eenvoudige manier je vrienden, kennisen of familieleden uitnodigen om zich ook in te schrijven op beweegmaatje. Je kunt de emailadressen van je vriendennetwerk inladen en iedereen tegelijk uitnodigen. Wie weet sporten de vrienden van jouw vrienden straks samen!!


MATCHES

Matches
Members die passen bij wat je in het ‘matchprofiel' hebt aangegeven worden als een match gepresenteerd. Elke week krijg je automatisch een mail met de nieuwe matches van die week.


ZOEKEN

Snel
Door te kiezen voor ‘Snel zoeken' kun je op Sport- beweegactiviteit, locatie, geslacht en leeftijd tegelijk zoeken.

Uitgebreid zoeken
Met deze functie kun je zoeken op meerdere criteria tegelijk. Zoals: Geslacht, Leeftijdscategorie, Motivatie, Conditie, Niveau, Omgeving, Frequentie en Tijdstip. Het is een snelle manier om members te zoeken zonder je matchprofiel aan te passen.

Nieuwe members
Via zoeken op nieuwe members kun je  bekijken welke members zich vandaag, deze week, de afgelopen 2 / 3 weken of deze maand hebben ingeschreven.

Op naam
Zoeken op naam stelt je in staat om members, op naam te achterhalen, ook als je de exacte naam bent vergeten. Je kunt één of meerdere leters van de naam intikken. De computer geeft dan een lijst met namen die met de betreffende letter(s) beginnen.

Op trefwoord
Zoek je een member met een speciale interesse die niet in de standaardantwoorden is opgenomen, dan kun je gebruik maken van zoeken op ‘trefwoord'. Met zoeken op trefwoord kijkt het systeem ook of het door jou opgegeven trefwoord in de beschrijving die men in eigen woorden heeft gegeven voorkomt.


CLUBS/GROEPEN

Club
Een groep members die vanuit dezelfde interesse een sport of beweegactiviteit onderneemt.

Aanmelden bij een club
Via de knop ‘Clubs/groepen' krijg je een overzicht van alle clubs in oprichting per provincie. De lijst bevat alleen de clubs die nog openstaan voor nieuwe members. Klik op een naam van een club/groep en je leest meer informatie over de opzet en inhoud van de club. Je kunt je direct aanmelden of meer informatie vragen aan de initiatiefnemer van de club/groep.


PRIKBORD

Het prikbord is bedoeld voor tijdelijke oproepjes, tips en suggesties voor sportactiviteiten, aandacht voor sportevenementen en clubactiviteiten. Plaats je een bericht op het prikbord dan kun je op twee manieren reacties ontvangen op je bericht. Via de mailbox op de site of de reactie wordt geplaatst op het prikbord bij jouw bericht. Je anonimiteit is gewaarborgd, want je e-mail adres wordt niet vermeld op de site.

Het prikbord is niet bedoeld voor: Commerciële berichten, losse opmerkingen zonder vraag of nieuwswaarden, reacties en vragen die bedoeld zijn voor 1 persoon, berichten met ongepast taalgebruik, klachten over een member of vragen of klachten over de werking van de site.


CHAT

Met deze knop krijg je een overzicht van de deelnemers die online zijn. Wil je niet beschikbaar zijn voor een chatgesprek dan kun je bovenaan dit scherm klikken op "chat uitzetten".


MAIL

Persoonlijke mailbox
In verband met je privacy heb je een persoonlijke mailbox, zodat niemand je privé e-mailadres kan zien.

Mailen
Het verzenden van berichten via internet van de ene naar de andere computer. Je kunt via je persoonlijke mailbox anoniem berichten versturen naar andere members van de site. De verzender en de ontvanger hoeven niet tegelijkertijd online te zijn.

Postvak in
Hier zie je alle berichten die je het afgelopen jaar hebt ontvangen. Je kunt berichten eventueel zelf wissen. Berichten ouder dan één jaar worden automatisch uit je postbus verwijderd

Postvak uit
Hier zie je alle berichten die je het afgelopen jaar hebt verzonden. Je kunt berichten zelf wissen. Berichten ouder dan één jaar worden automatisch uit je postbus verwijderd.

Mail lezen
Klik op het onderwerp van het ontvangen e-mailbericht om de mail te lezen. Klik op reageer om het e-mailbericht te beantwoorden.

E-mail versturen
Vanuit de profielbeschrijving van een member kun je een mail sturen. Onderin elk profiel staat een mail-icoontje.

Doorsturen
Je kunt ontvangen mail doorsturen naar je privé emailadres.


MIJN ADRESBOEK

Favorieten
Members met wie je nu of in de toekomst contact wilt zoeken, kun je toevoegen aan je favorietenlijst. Je maakt een member tot favoriet door in zijn of haar profiel te klikken op het icoontje ‘favoriet'.

Favoriet verwijderen
Zowel via de favorietenlijst in ‘Mijn adresboek' als via het profiel van de betreffende member kun je iemand uit de favorietenlijst verwijderen.

Blokkeren
Members met wie je geen contact (meer) wilt hebben, kun je blokkeren. Zij kunnen je profiel dan niet meer vinden. Je blokkeert een member door in zijn/haar profiel op het icoontje ‘Blokkeer' te klikken. Members die je hebt geblokkeerd vind je terug in ‘Mijn adresboek' onder ‘Geblokkeerd'. De geblokkeerde kan niet zien dat hij/zij door jou geblokkeerd is.

Blokkering opheffen
In het menu ‘Mijn adresboek' vindt je onder de knop ‘geblokkeerd' de personen die je hebt geblokkeerd. Klik op de naam om het profiel te openen en klik op het icoontje ‘Blokkering opheffen'.


LINKS

Hier vind je verwijzingen naar websites met leuke beweegtips en  links naar sites die informatie geven over sport, bewegen en gezondheid.

Home